גיל 80 כשירות לנהיגה

דיון מתוך פורום  הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק

11/11/2019 | 13:36 | מאת: חיים

אני בן 80. אני נוהג מצוין, אבל רופא המשפחה מבקש שאגיע אליכם לבצע הערכה, לפני שיחתום לי על הטופס שאני לדעתו כשיר לנהוג. מה זה יוסיף לי? תודה

שלום חיים! אנשים מבוגרים רבים מאמינים שהם נוהגים היטב. זה נכון במקרים רבים! יחד עם זאת, בגיל המבוגר יש שינויים, חלקם טבעיים, של ראיה פחות טובה, זמן תגובה יותר איטי, שינויים בזיכרון , בתנועה ועוד. במכון שלנו בבילינסון ובדומיו בארץ, נערכים הערכות כשירות נהיגה הכוללות אבחונים שנמצאו קשורים לכשירות נהיגה ובנוסף, אף נבחנת הנהיגה בפועל! רופאים רבים, בוחרים להמליץ על השירות הזה, בכדי להיות בטוחים בהמלצתם למכון הרפואי, לגבי מצב של בריאות תקינה בגיל המבוגר וסימוכין לכך שאין צורך בדיווח. המלצה חיובית שכזו תחסוך ממך את ההגעה למכון הרפואי המוסמך (המרב״ד), שלעיתים דורש זמן רב ובנוסף, הבדיקה במכוני ריפוי בעיסוק כוללת הערכת הנהיגה עצמה- דבר שלרוב לא נכלל בבדיקות במרב״ד. בהצלחה והמשך נהיגה בטוחה. פנינה

12/11/2021 | 20:23 | מאת: א

גם אתם מדווחים למרב"ד?

אנחנו מדווחים למרב"ד רק במקרים בהם בהערכה אנו מוצאים שהפרט אינו כשיר לנהיגה. במידה ובהערכה נמצא שהנבדק נוהג היטב ושהמבדקים מגבים זאת.

מנהל פורום הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק