לחצים בצד הימני של הראש

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

07/05/2020 | 09:13 | מאת: ס

האם ייתכנו גידולים בראש עם תסמינים רק בחצי ראש הימני? לחצים קלים ברקה הימנית בצוואר הימני, באוזן ימין יש תחושה של לחץ כמו בטיסה והיא גם חמה לפעמים. בצד השמאלי הכל רגיל. רמת הלחצים בין 1 ל10 כאשר 1 הוא נמוך, הרמה של הלחץ בין 3 ל5 כבר חודש, כדור טריבמין- ויטמין בי הוריד את העוצמה, לפני הכדור היה בעוצמה של 5-6 הלחצים הם בשעות הערב לא כל יום והם חצי שעה עד שעה. במשך היום אני לא מרגישה דבר. האם יש תסמינים כאלה לגידול?

07/05/2020 | 18:43 | מאת: ד"ר עידו פלדור

מניסיוני גידולי מוח יכולים להתבטא בכמעט כל דבר, ולפעמים בשום דבר. עדיין, צריך לזכור שכמעט כל תסמין בודד קורה יותר בלי גידול מאשר עם גידול. כך למשל, לרוב האנשים שסובלים מכאב ראש (אפילו בכל הראש) יהיה mri ראש תקין. לרוב האנשים שסובלים מחולשת יד או רגל לא יהיה גידול בראש, וכו'. הדרך הנכונה היא לפנות לנוירולוג/ית שמתמחה בכאבי ראש. אצל הנוירולוג תעברי הערכה, ואם יראו סימנים מחשידים, יפנו אותך להדמיה מוחית.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה