גמילה לבת שנתיים ו 3 חודשים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

22/08/2020 | 14:09 | מאת: ראיה

שלום לך, יש לי תיאומים בני שנתיים ו 3 חודשים, הבת שלי לפני 3 שבועות , לא רוצה חיתול ורוצה לעשות את הצרכים בשרותים , אז התחלתי איתה בתהליך, ( הבן , לא בעניינים בנתיים, מתלהב כמו אחותי רוצה שירותים אבל לא עוד כלום ).. .לגבי הבת שבוע ראשון היה השבוע הכי טוב , הייתה התלהבות ידעה לעשות קקי , היו כמ פיספוסים אבל לא כמו עכשיו לאחרונה בשלושת הימים האחרונים היא מפספסת הרבה ואפילו עושה קקי בבגדים.( מה שלא היה בשבוע הראשון.. כשהיא עושה בבגדים , היא יודעת שהיא עושה משהוא לא טוב/ רצוי.. עומדת במקום ולא מדברת מחזיקה את הבגדים.. לא יודעת למה היא חוזרת אחורה בתהליך במקום להתקדם. הפחד שלי שעוד כמה ימים היא הולכת לגן חדש.. מתלבטת להחזיר לה את ה חיתול או להמשיך עוד שבוע בלי חיתול ? ולמה היא חזרה אחורה בתהליך ?

שלום רב ראיה, איזה יופי שאת מקשיבה ברגישות לשני הילדים ומאפשרת לכל אחד מהם להתקדם בקצב שלו, ולהתפתח באופן מותאם אישית בנפרדות מהאח התאום. כמו בתהליכי התפתחות רבים, יש תקופות של התקדמות, ויש תקופות של רגרסיה, יש תקופות של עצירה ושימור, ואחריהן תקופות של קפיצות התפתחותיות. לבת שלך היה שבוע ראשון טוב בתחילת תהליך הגמילה, זה אומר שהיא לומדת לשלוט בסוגרים ומתחילה לרכוש הרגלי ניקיון עצמאיים. משך תהליך הגמילה משתנה מילד לילד, ושלושה שבועות אינם זמן רב. מכיוון שהיא רוצה להיות בלי חיתול, מכיוון שהיא יזמה את הורדת החיתול, לא הייתי ממהרת להחזיר לה את החיתול. כדאי לחשוב מה המסר שהיא תלמד מזה? אולי שהכל צריך להיות מהיר וקל? וכשזה לא הולך בקלות אז מוותרים? כדי להתקדם היא זקוקה להמון עידוד, להמון אמונה ביכולת שלה, ולהרגיש שאתם סומכים עליה שתצליח יותר ויותר לעשות פיפי וקקי בשירותים. בנוסף, שימו לב לתחושת הלחץ שלכם שכנראה מועברת אליה, ונסו להוריד ממנה את הלחץ. לחץ הוא אחד הגורמים שמעכבים תהליכי התפתחות והתקדמות ועשויים ליצור גם רגרסיה (כמו חרדת בחינות – למרות שהסטודנט למד ולמרות שהוא בקיא בחומר, החרדה גורמת לו לבלק אאוט בזמן המבחן). את מוזמנת לשלוח לי הודעה לווטסאפ ואשלח לך את המדריך לגמילה מחיתולים שכתבתי - https://bit.ly/2zVIcSf בהצלחה, איילת אפשטיין – יועצת משפחתית ומנחת הורים. יועצת גמילה ויועצת שינה.

מנהל פורום גמילה מחיתולים