ניתוח בקע מפשעתי כפול

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

05/11/2019 | 12:00 | מאת: מורן

שלום רב, בעלי הופנה לניתוח בקע מפשעתי כפול. הרופא המנתח שלו מבצע ניתוחים בשיטה הפתוחה והבנו שההחלמה קשה יחסית לניתוח בשיטה הלפרוסקופית. הוא מתלבט האם ללכת ולהתנתח אצל רופא אחר שמנתח בשיטה זו (הניתוח נקבע לסוף חודש נובמבר). מניסיון, מה השיטה המומלצת מבחינת הצלחה והחלמה אחרי הניתוח? אשמח לתשובה, מורן

06/11/2019 | 09:20 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום מורן. לתיקון בקע מפשעתי קיימות מספר רב של שיטות וגישות. מה שמקובל היום - להתאים גישה ניתוחית למטופל ולא להפך. בחירת הגישה תלוייה במספר מרכיבים. לתיקון בקע מפשעתי דו-צדדי לדוגמה מומלצת גישה זעיר פולשנית ולזה כמעט אין וויכוחים בספרות

מנהל פורום ניתוחי בקע