סטטינים בגיל המבוגר

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

23/06/2020 | 15:08 | מאת: מירי

שלום, אמי בשנות ה-90 לחייה. רמת הכולסטרול שלה 170, HDL 35, LDH 95. היא סובלת מסוכרת, יתר לחץ דם, CKD דרגה 3, PAF שמופיע עם אנגינה, ותוצאת צנתור מלפני 16 שנה הראה prox lad stenosis 40%. במשפחתה היו כמה חולי אלצהיימר. קיים ויכוח לגבי טיפול בסטטין בגיל הזה. האם לדעתך רצוי, ואם כן, האם להוסיף גם תוסף Q10? תודה.

מירי שלום. לא ציינת את רמות ה-ldl של אימך וחבל. כי ערך זה הוא שקובע הצורך בתרופות. בכל אופן, אם רמות הכולסטרול הרע-ldl אינן גבוהות באופן מיוחד (מעל ל-180) ומינון הסטטינים שנבחר לה הוא פחות או שווה ל- 20 מג׳ הרי שבאמת אין צורך להמשיך בתרופה- ולצערי יש סכנה רבה מאוד בתחילת מתן קו-אנזים 10 בגיל זה בגלל הסכנה להפרעות קצב לבביות העלולות להיות קטלניות. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות