השפעת חרדה ומתח על עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

01/03/2020 | 11:58 | מאת: עדן

היי אני בת 44.5 בריאה בדרכ מידי פעם פעימות מוקדמות שאותם בדקתי ונמצאו תקינות. לפני 4 שנים בעקבות צניחות st בבדיקת אקו לב ומאמץ ביצעתי ct לב שיצא תקין לחלוטין (אני נופלת בסטטיסטיקה) במהלך השנה האחרונה הייתי בחרדות לחץ ומחסור בשינה .אני מפחדת שהמצב הזה פגע לי בלב וגרם לי להיצרות של עורקי הלב האים תוך שנה יכול להגרם הצירות בעורקים ?

שלום עדן, באנשים עם cct תקין (ללא הצרויות כלל) הסיכוי למחלה קורונרית ב 10 השנים שלאחריו נמוך ביותר. למרות זאת במידה ואינך רגועה מציעה להיבדק ע״י קרדיולוג להערכה.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט