בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

30/10/2020 | 11:39 | מאת: אורה

שלום, לפני כ3 שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה, ירדתי 50 קילו ובשנה האחרונה העלתי 12 קילו. אציין שאני עוברת טיפולי פוריות ומקבלת הורמונים. בשנה האחרונה אני סובלת מצרבות איומות שמפריעות לי לתפקד בחיי היום יום, גם ההקאות חזרו לי, התחושת שריפה בחזה בלתי נסבלת ואיני יכולה להמשיך כך לתפקד. ניסיתי מלא כדורים ומלא טיפולים שהרופאים נתנו לי אבל זה עדיין ממשיך. היום הייתי אצל כירורג לאחר גסטרו וביופסיה שהפנה אותי ואבחנו לי בקע סרעפתי 3 ס"מ. הומלץ לי לעבור ניתוח ובנוסף יש לי גם גסטריטיס. האם אחרי ניתוח בקע אסור לי להמשיך את הטיפולי פוריות ולהכנס להריון במשך שנה שלמה? בברכה.

שלום הבעיה שלך לא פשוטה בכלל הניתוח שרוול הקודם. אין ספק,את צריכה פתרון כירורגי. לא מספיק לתקן בקע סרעפתי גם צריך לעשות פעולה אנטירפלורס .אבל בגלל שעברת ניתן בקיבה , ניתוח אנטירפלורס אי אפשר לעשות לך. לכן פתרון הוא לתקן בקע סרעפתי ולהמיר שרוול למעקף קיבה כדי למנוע רפלוקס. בנתיים עלייך להמשיך טיפול תרופתי כגון נקסיום, דוקסילנט (תרופה חדשה),גביסקיון בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה