תוצאות בדיקת מנומטריה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

13/10/2020 | 08:29 | מאת: אולג

שלום ד''ר סלבה, לפני כשנה וחצי בערך הייתה לי דלקת בושט (דרגה 1,2). עיקר התסמינים שלי עד היום וגם לפני הדלקת היו בעיקר גרפסים ושיהוקים ואוכל שעולה. האוכל הפסיק לעלות אחרי לקיחת התרופה. חשוב לציין, שמעטות הפעמים שהרגשתי צרבת. אני לוקח דקסילנט 60 או 30 תלוי ביום. התוצאות בבדיקה הם: Interpertation: Normal LES pressure and relaxation Weak esophageal body persistalsis in 100% of swallows. premature esophageal body persistalsis in 80% of swallows. Low DCI of 266mmHg/cm/sec High UES pressure. Normal relaxtion and residual pressure Impressions: Distal esophageal spasm Ineffective esophageal motility Hypertensive UES אשמח לפירוש התוצאות תודה רבה

שלום יש בעיה עצבית בושט לחץ גבוה בתוכו זו מחלה לא כירורגית מומלץ המשך טיפול במסגרת מכון גסטרו בהצלחה

03/11/2020 | 22:17 | מאת: אולג

תודה על התשובה דוקטור, אתה לא חושב שזה מצריך ניתוח ? יש מקום לעבור ph?

שלום מה שאתה מתאר ותוצאות של הבדיקה אומרים כל בעיה פונקציונלית של הושט . אין לך פתרון כירורגי בזה פשוט ושט לא מתפקד .אין לו תנועתיות מספקת . בעיה שמטפלים בה בגסטרו ולא בכירורגיה . כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו שמטפל בבעיות תנועתיות של מערכת העיכול בהצלחה

04/11/2020 | 22:27 | מאת: אולג

תודה רבה דוקטור סלבה. אגב שמעתי המלצות עליך מכל מיני אנשים. שוב תודה

תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה