ריפלוקס כרוני - המלצה לגבי הליך לתיקון הסוגר

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

21/08/2020 | 10:15 | מאת: יוסי

שלום לגבי ריפלוקס שיש לי כשנה , שנמצא בבדיקת גסטרוסקופיה גם בארט : הקונטרולוק עזר אבל יש בעיה אצלי לקחת לאורך שנים. הבנתי שקיימות מספר אפשרויות לטיפול בסוגר בין הוושט והקיבה: ניתוח בשיטת נילסן, הזרקה אנדוסקופית של חומר יוצר נפח, הצרה אנדוסקופית של הסוגר -יצירת קפלים. איזה רלוונטי לבעיה שלי עם אחוז הצלחה גבוה וסיכון נמוך?

שלום , אחוז הצלחה הכי גבוה הוא אחרי ניתוח ע''ש ניסן -פונדופליקציה

21/08/2020 | 13:24 | מאת: יוסי

תודה השאלה אם כדאי להתחיל בקטן: הזרקה אנדוסקופיית או הצרה אנדוסקופיית, ורק אם לא יעזור-לעבור את ניתוח ע"ש נילסן

פונופליקציה ע''ש ניסן לא תפריע לטיפול אנדוסקופי- הזרקה , צריבה ... לגבי הצרה אנדוסקופי כאן שאלה גדולה אם זה עוזר בכלל ולא ניתן לעשות פונופליקציה ע''ש ניסן אחרי הצרה

21/08/2020 | 14:21 | מאת: יוסי

כמה שנים מבצעים בארץ שיטה של ההזרקה? מה אחוז ההצלחה? הבנתי שגם הזרקה גורמת להצרות של הסוגר. החשש שלי מניתוח ע"ש נילסן ,שצפוי קושי בבליעה מספר שבועות

לגבי טיפול בהזרקה תתייעץ עם רופאי גסטרו . נכון שיש קושיי בבליעה אבל זה חולף

21/08/2020 | 16:12 | מאת: יוסי

תודה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה