בירור בחשד לריפלוקס לרינגופרינגיאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

11/08/2020 | 23:25 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, קראתי באתר ביה"ח שניידר כי קיימת בדיקה לניטור חומציות ותנגודת בושט הנקראת - Esophageal PH-impedance study. לטענתם הבדיקה זהה לבדיקת ניטור חוציות רגילה, אך אך היא מוסיפה נתון של תנגודת להולכה חשמלית בוושט וע"י הוספת נתון זה ניתן למדוד גם רפלוקס שאינו חומצי. לדבריהם, הבדיקה חדשה יחסית ואינה זמינה בכל המרכזים הרפואיים. 1. האם הבדיקה פולשנית? 2. האם על סמך התיאור ניתן להסיק שבדיקה כזאת מחליפה הן בדיקת PH (באופן רגיל / באמצעות BRAVO) והן מנומטריה של הושט? 3. האם בדיקה כזאת נעשית גם למבוגרים? (ראיתי באתר של ביה"ח שניידר) 4. האם אתה יודע היכן ניתן לעשות את הבדיקה באופן פרטי או ציבורי? תודה

שלום יש בדיקה כזאת , בדיקה חדשנית . מאוד יעילה ויותר פשוטה מהבדיקה רגילה . מי שעושה את זה , רופאי גסטרו .אני כירורג , לא עושה בדיקות כאלה נא לפנות לרופא גסטרו בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה