טיפול ניתוחי אנטיריפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

20/10/2019 | 14:30 | מאת: אני

שלום דר לאחר כמה זמן מומלץ לשקול טיפול ניתוחי באם ppi לא עוזר אני מדבר על דלקת בושט A-B אין בעיה בסוגר של הושט ולאחר הניתוח האם התסמינים יחזרו או שיהיה אפשר לאכול הכל כולל קפה שוקולד וכד

שלום לך במקרה שלך מקובל להתחיל טיפול תרופתי ושינוי הרגלי חיים. אבל , אחרי 6 שבועות בודקים תגובה לטיפול תרופתי בגסטרוסקופיה . במידה ואין תגובה מעלים למימון מקסימלי חשוב בודקים לאחר 6 שבועות . אם אין תגובה או חלקית ממליצים על ניתוח. עוד מרקים לניתוח: - גיל צעיר - חוסר תגובה לטיפול או חזרת תסמינים מייד אחרי הפסקת הטיפול תרופתי. - נזק משמעותי בושט - סיבוכים של רפלוקס - תסמינים חריגים- צרידות , היצירות בושט, שיעול ציפצופים בריאות , דלקות ראות חוזרות שיעור ההצלחה בניתוח -95% , ברוב המקרים אין בעיה לאכול שוקולד ולשתות קפה. להבטיח ל100% אף אחד לא יכול בהצלחה

20/10/2019 | 16:24 | מאת: אני

תודה רבה על התשיבה המקצועית האם הזרקת גל/הרחבת ושט גם יכולים לעזור בריפלוקס או שרק מדובר בניתוח ניסן

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה