לחות והזעה ברגליים במשך כמה שבועות ובעיות פוטנציאליות

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

11/05/2019 | 23:19 | מאת: עידו

שלום, בשבועות האחרונים הייתי חשוף ללחות והזעה מתמדת כמעט ברגליים כי הייתי באיזשהו טיול ולבשתי שקיות פלסטיק מסביב לרגליים כי היו לי בעיות עם הגרביים וכדי למנוע רטיבות ולכלוך וכו'. אני עכשיו בדירה שלי וקראתי קצת לגבי הבעיות הפוטנציאליות שיכולות להגרם מכל הלחות ואני עכשיו דואג שהתפתח איזשהו חיידק או פטריה או משהו בגלל זה. אני לא מרגיש כרגע גירוד ממש אבל העור נראה די לבן ומנופח בחלקים מסוימים של כפות הרגליים. השאלות שלי הן בעיקר: 1. האם יכול להיות שיש לי איזשהו זיהום עכשיו? אני תוהה אם יש משהו שאני יכול לעשות עכשיו כדי למנוע מזה לקרות או להתפתח. כרגע התחלתי קצת להשתמש באיזשהו ספריי שמן עץ התה שמצאתי. 2. הלכתי בטעות על השטיח בחלק מהדירה שלי עם גרב רטובה ועכשיו אני דואג שאם יש לי איזשהי פטריה אז העברתי נבגים לשטיח. האם זה אפשרי והאם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לנקות/לחטא את השטיח כדי להסיר ממנו או להרוג את הנבגים? אני כרגע שוהה לבד אז זה בעיקר גדי שאם יש לי איזה זיהום או משהו שאני לא אדביק את עצמי מחדש אחרי שאני מטפל בו. המון תודה.

שלום רב, אני שמחה שאתה דואג להיגיינת כף הרגל ושומר עליה היטב. ובכן לפי התיאור שלך אין סיבה לחשוש ברגע זה. לא מגרד, אין קילופים, אין אודם, אין קשקשת. ליתר ביטחון אפשרי בהחלט למרוח שבועיים פעמיים ביום למיסיל קרם 30 גרם. אין צורך לחשוש מהשטיח ומזיהום. אם תרגיש שחל שינוי בשבועות הקרובים כמובן לגשת לרופא עור או פודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc (Hons), M.C.Pod יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל, מומחית לכירורגית ציפורניים. Senior Consultant Podiatrist U.K Www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה