טימוס תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

23/09/2020 | 10:27 | מאת: מיקה

בתי בת 14 עשתה CT בעקבות צילום חזה לא תקין שגילה ממצא הדמייתי במדיאסטינום במסגרת בירור של קשיי נשימה. תוצאות CT: טימוס קדמי במיצר העליון במראה רגיל. המשכית לו רקמה איזו¬דנסית המשתרעת למיצר הקדמי-אמצעי עליון משמאל, גבול חד אך פחות חלק כרקמת הטימוס. התהליך מעט אקספנסילי ביחס לגיל הנבדקת. אוורור ריאתי בגבול התקין, עיבוי פרי¬ברונכיאלי קל. ללא תפליט. הלב בגודל תקין. בלוטות קטנות במיצר, עד 9 מ"מ. מרקמן יחסית היפודנסי. כבד וטחול בגודל ומרקם תקינים. כיס ודרכי מרה במ"פ. הלבלב והאדרנלים ללא גושים. 2 הכליות בגודל ומרקם תקין. ללא הרס גרמי. סיכום: קשה לקבוע חד משמעית – סביר שמדובר בטימוס, אך דרוש מעקב צמוד. אשמח לדעת מה זה אומר? האם זה גידול סרטני? תודה רבה אני ממש היסטרית

24/09/2020 | 11:52 | מאת: ד"ר אלונה זר

נשמע שמדובר בהמשך של בלוטת התימוס ושאין כאן ממאירות, אבל כדאי להראות את הסיטי למומחה לרפואה ריאות של ילדים בהצלחה!

24/09/2020 | 13:18 | מאת: מיקה

תודה רבה על תשובתך המהירה והמרגיעה.. ומה לגבי בדיקת MRI יש צורך לדעתך?

24/09/2020 | 16:34 | מאת: ד"ר אלונה זר

אם רופא.ת האירות סבור.ה שיש אבחנה מבדלת יתכן ויבקשו MRI לאיפוין מדוייק יותר. אבל אם זה נראה כמו תימוס קרוב לוודאי יחכו עם בדיקתהדמיה נוספת

02/11/2020 | 11:51 | מאת: מיקה

היי, עשינו את הבדיקה,ולהלן התוצאה: רושם שמדובר thymic hyperplasia בגלל שכיחות יתר של מצבים ראומטולוגים קשורים לכך יש לשקול ייעוץ ראומטולוגי. מה זה אומר? האם מדובר בגוש שפיר שמצריך ביופסיה אשמח לתשובתך בברכה,

מנהל פורום גידולי בית החזה