ביקורת לאחר תאונת ירי עם פגיעה בריאה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

29/10/2019 | 12:39 | מאת: שלי

שלום רב ביתי בת 23 עברה לפני 12 שנה שהייתה בת 11 תאונת ירי (נפלט כדור מנשקו של בני שהיה חייל).הקליע פגע בריאה ויצא ,היא עברה ניתוח והיא בסדר. שאלתי האם אליה לבצע מעקב כלשהו ? האם כתוצאה ממה שעברה האם יכולים חס וחלילה להתפתח גידולים בריאה? כמו כן עברה צילומי C.T. באשפוז. האם יש צורך במעקב ואיזה? תודה

31/10/2019 | 23:13 | מאת: ד"ר אלונה זר

הסיכון בעקבות צילומים או סיטי לפתח סרטן ריאה או סרטן שד מאד מאד נמוך לכן אין כיום הנחיות לעקוב הדמייתית האינדיקציה היחידה למעקב היא בצעירות שקיבלו קרינה טיפלית לבית חזה (טיפול ללימפומה לדוגמא) ובהן יש לעקוב עם ממוגרפיה

03/11/2019 | 07:22 | מאת: שלי

תודה רבה על התשובה. שאלתי התייחסה גם לאפשרות חס וחלילה של התפתחות גידולים בריאה כתוצאה מהפגיעה בריאה בעקבות התאונה.(לא רק כתוצאה מ CTׂׂ תודה

מנהל פורום גידולי בית החזה