מחקר NELSON נכשל בעצם?

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

07/11/2018 | 17:28 | מאת: דודו

מדברים בימים האחרונים בתקשורת על מחקר NELSON כהצדקה להכנסת בדיקות סקר לסרטן הריאה לסל הבריאות. אבל למעשה מעיון במצגת של המחקר שהוצגה לפני חודש עולה שבניגוד ל-NLST, הירידה בתמותה כוללת הייתה קטנה ולא מובהקת סטטיסטית. האם הדבר לא אומר שהמחקר נכשל בעצם (בדומה לשאר המחקרים בנושא חוץ מה-NLST)?

12/11/2018 | 16:25 | מאת: ד"ר אלונה זר

שאלה מצויינת - ההיפך הוא הנכון. מחקר נלסון הראה מובהקות גבוהה לתועלת של בדיקת הסקר עם ירידה משמעותית יותר בתמותה משדווח קודם בNLST. הויכוח בתקשורת הישראלית נסוג כיום סביב השאלה האם המערכת מסוגלת לטפל בבדיקות כה רבות במידה ויוחלט להכניס את בדיקת הסקר לסל הבריאות. מקווה שעניתי על השאלה. בברכה..

מנהל פורום גידולי בית החזה