שאלה בנושא המנגיומה

דיון מתוך פורום  גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות

07/07/2019 | 07:33 | מאת: עדי

היי דוקטור.. בת 27 בריאה בדכ.. בשל בירור לכאבי בטן הופנתי לאולטרס4ונד בטן ומשם לסיטי ולmri . אלו תוצאות mri- באונה הימנית בסגמנט 7 מודגם תהליך בגודל 2.1*1.7 בעל סיגנל גבוהה בערכי T2w ונמוך בערכי T1w. הממצא מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הוריד בצורה נודרלית פריפרית ןמתמלא ע"י חומר ניגוד מתאים להמנגיומה. סיכום: במנגיומה בסגמנט 7 של הכבד, ללא הריבה של דרכי המרה. מזה אומר? ברור לי שנמצא המנגיומה.. אבל האם היא מסוכנת וחייב להוריד אותה?

אם המנגיומה בכבד לא גורם לך לתסמינים אז בדרך כלל לא צריך לטפל בה. ממליץ מעקב עם הרופא משפחה שלך

מנהל פורום גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות