מום וסקולרי???????????????????

דיון מתוך פורום  גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות

13/07/2017 | 07:45 | מאת: ארנון

שלום מה זה מום וסקולרי?

מום וסקולרי כולל גדולים של כלי דם כמו המנגיומות, ומלפורמציות וסקולריות. המנגיומות הם גדולים שפירים שמופיעיפ בזמן או סביב זמן לידה. רובם נעלמים בעצמם עד גיל 7-9 שנים. אלה שלא נעלמים או שגורמים לבעיות תפקודיות או אסתתיות דורשים טיפול. רוב הזמן, הטיפול כולל ניתוח כריתה ולפעמים לייזר אם זה מאד שטחי מלפורמציות וסקולריות הן הרחבה ופרוליפרציה של כלי דם שגדלו בצורה לא נכונה. הם מתוארים לפי התאים הדומיננטים ("מלפורמציה ורידית" "מלפורמציה לימפטית" "מךפורמציה עורקי-ורידי") בניגוד להמנגיומות, מךפורמציות וסקולריות לא נעלמים מעצמם ודורשים טיפול על יד צינתור כלי דם או הזרקת חומר כדי לגרום למלפורמציה להתקבץ. רוב הזמן, אפשר להמנע מניתוח

16/07/2017 | 07:33 | מאת: ד"ר אדם פרקש

שלום וברכה נא ראה את התגובה הקודמת שלי בקשר לתאור של מומים וסקולריים

מנהל פורום גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות