לשון משותקת

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/11/2012 | 21:26 | מאת: אופטימית

שלום, לאבי יש לשון משותקת כתוצאה מגידול שפיר שלוחץ על העצב ה-12. הלשון יכולה לעשות תנועה קלה החוצה אך לא ניתן להזיז לצדדים או להרים למעלה. כתוצאה מכך יש לו בעיות דיבור, עודף רוק שקשה לפנות, קושי בלעיסה... לפני כשלושה שבועות עבר טיפול קרינתי שאמור לכווץ מעט את הגידול. את העצב לא ניתן יהיה כנראה לשקם, אך שאלתי היא האם ניתן באמצעים אחרים לשפר את יכולת הדיבור והלעיסה. חשוב לי לציין שאבי מדבר, אם כי מבחינים מייד בקושי. מבקשת לדעת האם ניתן לעזור לו באמצעות תרגילים מיוחדים או טכניקות מתאימות, כל הצעה תתקבל בברכה, כל שיפור ולו הקטן ביותר הוא משמעותי. תודה

06/11/2012 | 19:31 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אם יש לחץ על הלשון והשיתוק כבר קיים הרי שלא ניתן להשיב ללשון את תנועתה. הבעיה קשה מאחר וללשון תפקיד לא רק בחלל הפה אלא גם בלוע. הוא יכול להטות את הראש אחורנית ע"מ להקל על תהליך הבליעה. ניתן בזהירות להעביר מזון במרקם דייסתי או מעדן נטול גרגרים בכפית מעל גב הלשון. ניתן להיעזר בקלינאי/ת תקשורת העוסק/ת בבליעה ע"מ להקל מעט אולי את מצבו. בהנחה שמדובר רק בשיתוק לשון ולא גם בשיתוק עצבים אחרים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

06/11/2012 | 23:09 | מאת: אופטימית

תודה רבה על התגובה. האם יכול להמליץ על קלינאי/ת תקשורת מתאימים, או להפנות לאתר רלוונטי. כל מה שהצלחתי למצוא מחיפוש פשוט באינטרנט לא היה מספיק טוב. שוב תודה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה