תודה... שאלתי היא גם האם מגיע לי נכות מולדת?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

07/11/2010 | 11:27 | מאת: אדריאן לרנר

שלום פרופ' פינקלשטיין יש לי שאלה והיא לגבי ביטוח לאומי. מאחר ואיני כשיר לעבודה האם לאור כל הבעיות הרפואיות מגיע לי נכות? מהי השיעור האחוזים שמגיע לי לפי דעתך לאור המום לידה? ביטוח לאומי קבע לי רק 10% על חיך ושפה שסועים כאשר היה לי יותר בתקופה שהייתה לי נכות 100% קבועה. משום מה הם ביטלו את הנכות בגלל שהתחלתי לעבוד ומאז הם מסרבים להכיר בי כנכה. כמו כן הייתה לי אחוז נכות שמיעתית של 15% לגבי ירידה ופגיעה שמיעתית דו עצבית. העקמת מחמירה בעקבות מחלת השרירים שהיא קשורה למחלת השרירים (עצמות הגב בולטות במעט) לגבי המיופתיה כנראה מדובר בגנטית בשם מיופתיה NEAMALINE – מולדת ותורשתית הגורמת לחולשת שרירים וניוון שרירים MDA , קשה לזיהוי ויתכן ביופסיה תקינה , הפרעה הטרוגנית קלינית גנטית שנגרמת ע”י מוטציות, מבוגרים עם NM יש להם מבנה גוף רזה מאוד, בגיל הילדות לא מופיע ובשלב יותר מאוחר יש צורך בכיסא גלגלים עקב הגבלת תנועות, עקב חולשה בשרירי האגן אנשים עם NM נוטים לעקמת, אוסטיאופורוזיס גם נפוצה ב NM. קבוצת הסיכון הן בעלי מומים מולדים בחיך – בין החיך הרך והחלק האחורי של הגרון. תודה מראש על התשובה ולגבי הניתוח הבא אדריאן

07/11/2010 | 18:00 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

לום רב, תביעה בביטוח לאומי יש להגיש כאשר היא מגובה בחוות דעת מו7מה. כל מומחה בתחום שלו. חוות דעת כזו כוללת גם את הסעיף המתאים בספר התקנות ואחוזי הנכות המגיעים לתובע. מאחר ואתה ככל הנראה לא הגשתת תביעה מסודרת אלא סתם ניירת הרי שאינך יודע מה לתבוע, אינך יודע מה מגיע לך ולכן גם בד"כ אין מקבלים את אשר צריך לקבל... לגבי המיופטיה שלך הרי שנוירולוג היה צריך להתבקש ולהכין חוות דעת כאשר מראש גם יאמר לך כמה אחוזי נכות מגיעלך. כלומר מה לתבוע ועל סמך איזו תקנה. אלא שכל חוות דעת כזו עולה אלפי שקלים. לגבי הניתוח-שלח פקס שוב עם כל הפרטים: 09-7471617. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

08/11/2010 | 00:23 | מאת: אדריאן

שלום פרופ' פינקלשטיין. בוועדה האחרונה קבעו לי כך: 10% על תת משקל 10% על מום לידה חיך ושפה שסועים כולל 2 הניתוחים 15% על השמיעה 20% על סקולוזיוס עם כאבים (עקמת) כשהיה לי 100% קבוע קיבלתי יותר אחוזים על מום הלידה חיך ושפה שסועים ועל נכות שמיעתית דו עצבית. איני מבין מדוע הורידו לי את כל האחוזים שהיו אז.. הרי המצב לא השתפר מאז אלא רק החמיר וזה דברים שלא נעלמים כידוע. לגבי הניתוח אשלח פקס עם כל הפרטים. לילה טוב ויום עבודה נעים מחר. אדריאן.

07/11/2010 | 18:00 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

לום רב, תביעה בביטוח לאומי יש להגיש כאשר היא מגובה בחוות דעת מו7מה. כל מומחה בתחום שלו. חוות דעת כזו כוללת גם את הסעיף המתאים בספר התקנות ואחוזי הנכות המגיעים לתובע. מאחר ואתה ככל הנראה לא הגשתת תביעה מסודרת אלא סתם ניירת הרי שאינך יודע מה לתבוע, אינך יודע מה מגיע לך ולכן גם בד"כ אין מקבלים את אשר צריך לקבל... לגבי המיופטיה שלך הרי שנוירולוג היה צריך להתבקש ולהכין חוות דעת כאשר מראש גם יאמר לך כמה אחוזי נכות מגיעלך. כלומר מה לתבוע ועל סמך איזו תקנה. אלא שכל חוות דעת כזו עולה אלפי שקלים. לגבי הניתוח-שלח פקס שוב עם כל הפרטים: 09-7471617. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

08/11/2010 | 05:53 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

אדריאן, אין הפורום משמש לייעוץ כזה. כמו כן אתה זקוק גם לייעוץ של מומחים בתחומים שאינם קשורים לחיך שסוע. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה