לרינגומלציה ופייר רובין?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/11/2017 | 16:09 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת שנה נולדה עם רעשים חזקים בכל נשימה. בחודשים הראשונים פלטה מדי פה גם מהאף. בגיל 3 שבועות אובחנה בברונכוסקופיה כבעלת לרינגומלציה בינונית- חמורה. בבדיקת לרינגוסקופיה עי רופא אף אוזן גרון בגיל 9 חודשים חזר על האבחנה והצביע גם על MILD RETROMICROGNATHIA עם חשד לשסע תת-מוקוזלי. סובלת מעלייה איטית מאוד במשקל (עדיין לא הכפילה את משקל הלידה, אוכלת כמויות קטנות). רופא במרפאת אכילת סבר כי ישנן עדויות לבעיה חושית (כיוון שאכלה טוב יותר בלילה מאשר ביום) אם כי לא אובחנה בעיית בליעה. מבחינה מוטורית מתקדמת לשביעות רצוננו. מאוד תזזיתית. התפתחות הדיבור וההבנה עדיין איטיות (לא מחקה קולות, לא מרבה להשמיע הברות, אין לה הברות נוספות ל BA MA AH...) -האם ידוע על קשר בין תסמונת פייר רובין ללרינגומלציה? -האם היית ממליצה על אבחון כלשהו ועל ידי מי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בתך בת שנה. לרינגומלציה אמורה לחלוף עם הגיל.כך גם קושי נשימתי על רקע פייר רובין. יכולה להיות השפעה של הלרינגומלציה על העליה במשקל, עקב המאמץ הנשימתי וכך גם אם אכן קיים פייר רובין. עם זאת, גם שסע בחיך - בעיקר בינקות משפיעה על העליה במשקל. באופן כללי, אין קשר ישיר בין פייר רובין ללרינגומלציה. אני הייתי ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת בכל הקשור בהתפתחות השפתית שלה ובמקביל לרופא א.א.ג כדי שיבדוק אם אכן קיים שסע תת רירי בחיך וכן יבדוק את האוזניים. ברצון רב אעזור. תוכלי לפנות אלי באמצעות האימייל שלי ariela50@bezeqint.net. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה