כאבים בחזה לבחור בן 20

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/07/2016 | 12:44 | מאת: דינה

שלום רב!בני בן 20 ,חייל,סובל מיתר לחץ דם מגיל 12 מטופל ע''י וזודיפ קומבו 20 מ''ג.לחץ דם מאוזן,דופק תקין.אקו לב האחרון נעשה בינואר 2016-תקין. לאחרונה התלונן לכאבים בחזה.אופי הכאב-התכווצות שבאה וחולפת ושוב בא...לפני מס' ימים היה אירוע של הכאבים שנמשכו במשך 12 שעות.במהלך האירוע,הדופק 124,מרגיש בחילות. פנינו למיון ובו נעשה א.ק.ג.-סינוס טכיכארדיה.טרופונין שלילי.טופל בקרדיולוק 2.5 מ''ג .הדופק ירד והכאבים נעלמו. אתמול והיום שוב חזרו ההתכווצויות,אומנם בודדות. במיון שחררו את בני ללא הסבר מה גרם לאירוע כזה ומה לעשות בהמשך. האם,לדעתך,הדבר המתואר דורש בירור קרדיולוגי?האם יתכן שמדובר בכאב שנובע מריאות? בתודה מראש ובברכה, דינה

שלום. זה פורום להפרעות קצב לב. בכל זאת אני כמובן קרדיולוג ואנסה לענות על שאלותך. אני מבין את הדאגות, אבל: 1) פורום זה לא מקום לקבל יעוץ. פורום זה המקום לשאלות, דיונים כלליים בנושאים שונים. במקרה שלנו- הפרעות קצב. 2) לפי סיפורך בן כבר פעמיים נבדק ע"י רופאים ואני מניח ששנים במעקב - בשל יל"ד מגיל צעיר מאוד. אני גם מניח שעבר סידרה שלמה של בדיקות בעברו. לא ניתן ע"ס סיפור קצר לתת עיצות. ההמלצה שלי לגשת לרופא המטפל שמכיר אותו ולשאול כל השאלות על בסיס בירור שעבר כבר וממצאים בבדיקות במיון לאחרונה.

03/07/2016 | 11:58 | מאת: דינה

דוקטור היקר! ממתי טכיקרדיה לא שייכת להפרעות בקצב לב? אכן בני נבדק בעבר,אך האירוע עם דופק מהיר היה חד פעמי.לא קיבלנו הסבר במיון ולכן פנינו אליך-למומחה בהפרעות קצב הלב וחבל על תגובתך. לא ציפינו שתקבע אבחנה אלא להכוונה וזו,לדעתי ,מטרת הפורום.

אני מקווה ששמת לב שלמרות זאת שחשבתי שהכתובת לא נכונה כו עניתי. לבן שלך יש כאב בחזה שדורש בירור. טכיקרדיה- זה לא תמיד הפרעת קצב. במקרה שלו (על בסיס מידע הדליל שיש לי) יתכן מאוד שהטכיקרדיה היתה סינוסלית. במילים אחרות- קצב נורמלי מועץ. לגבי המשך. כפי שהבנת אותי אני לא יכול גם "לכוון" על בסיס מידע כל כך דליל. זאת הסיבה שהזכרתי שבנך עבר בירורים עם תוצאות ידועות לכם ולרופאים שלכם, אך לא ידועות לי. איך אפשר לכוון במקרה הזה? אני עדיין ממליץ לפנות לרופאים המכירים את בנך. במידת הצורך הם תמיד יכולים להעזר בקרדיולוג ואף במומחה בהפרעות קצב

מנהל פורום הפרעות קצב לב