שאלה בנושא השתלת קוצב לב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/06/2016 | 18:01 | מאת: יוסי מזרחי

שלום, אני בן 62 וצפוי לעבור בקרוב השתלת קוצב לב. בנוסף לבעיה בהולכה החשמלית (av-block), אני סובל גם מהתעלפויות כתוצאה מ-וזה וגל. שאלתי היא האם השתלת הקוצב תמנע התעלפות כתוצאה מ-וזה וגל תודה

שאלה טובה מאוד.הנושא לא פשוט. כן, יעילות של הקוצבים בטיפול לאירועים ווזו-ווגליים פחותה מיעילותם בבעיות אחרות. בכל זאת קיימים אלגוריטמים מסויימים בקוצבים האמורים למנוע את האירועים האלה. בחברות שונות האלגוריטמים הם שונים. יש מעט דיווחים על יתרון של אחד האלגוריטמים בשם CLS - close loop stimulation.

מנהל פורום הפרעות קצב לב