שינוי בתרופה אריתמית

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/08/2020 | 01:08 | מאת: אבירם

שלום רב ד'ר לפני כ4 שנים עברתי אירוע של ריפרוף עליות מאז אני עם טמבוקור,50 לפני מספר חודשים נעלם מהשוק הטמבוקור המקורי 50 והופיעה תרופה גנרית,בשם FLECAINIDE ACET.29/M TAB 50 חחשתי לקחת אותה פן עשוי להתעורר ריפרוף חוזר ואני לוקח טמבוקור 100 וחוצה את הכדור לשניים, אבל החציה לא מדויקת ושני החצאים יוצאים לא שווים בגודלם האם שימוש בחצי בכל פעם שונה מהקודם, פעם קצת יותר ופעם חצי קטן יותר, עשוי לבסוף לעורר ריפרוף חוזר? האם התרופה הגנרית יכולה להיות פחות יעילה מהמקורית? האם שימוש בתרופה הגנרית עשוי אולי בסיכוי מסוים לא להגן מספיר ויווצר ריפרוף? מה מידת העילות של הגנרי,לעומת טמבוקור מקורי, במניעת ריפרוף?

כפי שאני מבין- כבר עניתי על שהאלה. אוסיף: 1. מינון 50 מג' פעם ביום ממש לא מקובל 2. כן ניתן לקחת חתי של 100 מג' 3. מציע לדון עם הרופאים על צורך להמשך הטיפול הזה בכלל 4. ברוב רובם של המקרים תרופה גנרית היא יעילה כמו ה"מקורית". יש מקרים בודדים שזה לא נכון.

מנהל פורום הפרעות קצב לב