Lbb - מסוכן? חובה לבצע אבלציה?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/08/2020 | 09:12 | מאת: ניב

שלום ד"ר אני בן 25, סובל מזה כשנים מתחושות הפסקות פעימה לרוב בזמן מאמץ, כאבים בחזה. במשך ה - 5 שנים עשיתי אינספור בדיקות לב, מאקו במאמץ, ל - MRI עם חומר ניגוד, הולטר וכו'. כל הבדיקות יצאו תקינות. מאחר והתסמינים עדיין המשיכו הופנתי ל מיפוי לב במאמץ. בזמן המאמץ חשתי את הכאבים שציינתי והבדיקה נפסקה. נרשם בתוצאות ממצאי המיפוי לא הוזרק חומר רדיואקטיבי עקב הופעה LBBB. באקג' במאמץ הופיע גל דלתא )בדופק 153 ,)ובהמשך הרחבה של QRS עם צורה של LBBB. יש לי תור רק בעוד חודש ואני דיי מפחד, מזה אומר? זה מסוכן? שוב רציתי לציין שהבדיקות עבר שלי מעולם לא היו שליליות, וכל התוצאות יצאו תקינות. תודה ושבוע טוב.

בלי לראות את האק"ג קשה להגיד. אבל אם אני מביןנכון מצפו שינויים באק"ג. אין מה להילחץ אפילו אם זה אמיתי. ממליץ לפנות לקרדיולוג. אם באמת מדובר ב"גל דלטא" - זה ממצא לא מסוכן, אומנם דורש בירור

מנהל פורום הפרעות קצב לב