הפסקת קומדין לפני קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

10/03/2020 | 16:05 | מאת: רחל

בעלי סובל מפרפור פרזדורים קבוע.מטופל בקומדין.עומד לעבור קולונסקופיה.נאמר לו להפסיק לקחת קומדין חמישה ימים לפני התהליך.האם אין בכך סכנה לארוע? תודה מראש

במידה ומתבצעת פעולה עם סיכון לדימום למטופל בקובדין כן מקובל להפסיקו לתקופה קצרה. כל מקרה- להחלטה של רופאים מבחינת משך ההסקה. ברור שבהפסקה ישנו סיכון לאירועים תסחיפיים כגון אירוע מוחי, אך הסיכון נמוך יחסית בשל תקופה קצרה של הפסקה. אני מציע לדבר עם רופאים ולהיצמד להורעות.

מנהל פורום הפרעות קצב לב