פעימות מוקדמות וסטטינים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

26/08/2019 | 00:30 | מאת: יואב

שלום רב, לפני כשנתיים התחלתי טיפול ביתר כולסטרול על ידי סטטינים, לאחר כחודשיים שלושה הופיעו לי פעימות מוקדמות מאזור החדרים. טופלתי בהתחלה בקרדילוק ולאחר שיפור במצב הפסקתי אבל הפעימות המוקדמות לעולם לא נעלמו לחלוטין. תמיד היו ימים יותר או פחות טובים. לאחרונה עשיתי שינוי תזונתי והחלטתי לבדוק מה מצבי מבחינת הכולסטרול ללא סטטינים ולהפתעתי לאחר כשבועיים שלושה הפעימות המוקדמות נעלמו לחלוטין וזאת לאחר שנתיים רצופים ללא הפסקה של יותר מכמה שעות. האם ידוע לך אם יש קשר כלשהו בין סטטינים לפעימה מוקדמת או שלדעתך זה פשוט צירוף מקרים?

שלום רב. מעניין. אני חושב שזה צירוף מקרים. אוסיף לזה שכן מהסיפרות ידוע על קשר בין טיפול בסטטינים והפרעות קצב חדריות, אבל בדיוק הפוך- טיפול בסטטינים מוריד סיכון להפרעות קצב במנגנונים שונים.

מנהל פורום הפרעות קצב לב