הולטר לב עזרה בפענוח תוצאות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

14/08/2019 | 11:09 | מאת: לחוצה

אני בת 54, סובלת מלחץ דם גבוה מטופלת ומאוזנת. כולסטרול 230. מזה מספר שנים אני סובלת מהתקפים קצרים של כמה דקות בכל פעם, של דופק לב ממש מהיר המלווה בסחרחורות ומעין כאב בלסתות. ההתקפים קורים בממוצע פעם בשבוע. ביקשתי מרופא המשפחה הפניה להולטר לב. התוצאות שקיבלתי ואותן אני מצרפת כאן מדאיגות אותי מאוד. עדיין אין לי תור לקרדיולוג. האם אני סובלת ממחלת לב? האם נשקפת סכנה לחיי? סכום פיענוח: NORMAL BEAT TOTAL…: 114203 PREMATURE NORMALS…: 13 SVTS…………….: 2 ……..BRADYCARDIA …………. DROPED BEATS ……. PAUSES ABERRANT TOTAL……: 5 PREMATURE ABERRANTS.: 3 COUPLETS…………: 1 ………….TRIPLETS ……………….SALVOS ……………VTS MAXIMUM HEART RATE..: 108 MINIMUM HEART RATE..: 64 MEAN HEART RATE…..: 75 QRS TOTAL………..: 114265 …………..PACED BEATS הערות ….. משך הבדיקה: 24 שעות ו 52- דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 64 ל 108- לדקה (ממוצע 75) הפרעות קצב חדריות VPB'S: מעטים. COUPLET-בודד. הפרעות קצב על חדריות: APB'S: מעטים. הודגמו 2 קטעים של svt- 52 בקטע ארוך ביותר 156 לדקה בקטע מהיר ביותר.

סובלת או לא ממחלת לב- לא ניתן לקבוע על בסיס הולטר. אין ממצאים בהולטר מצביעים על בעיה מסכנת.

14/08/2019 | 16:54 | מאת: כבר פחות לחוצה

תודה רבה! ברשותך 2 שאלות נוספות: האם על פי תוצאות ההולטר אני צריכה לקבל טיפול כלשהוא? האם ביצוע בדיקת אקו לב לפי תוצאות ההולטר עלולה להיות מסוכנת עבורי?

1. לגבי טיפול השאלה לרופא המטפל 2. בדיקת אקו לא מסוכנת כלל

מנהל פורום הפרעות קצב לב