פעימה מוקדמת? משמעות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

03/07/2019 | 22:22 | מאת: אסי

שלום דר. אני בן 35. אני סובל מחרדות והיפוכונדריה. חוץ מזה אני בריא לחלוטין. יש לי תבנית high take off שראו אותה אולי 30 רופאים ו 8 קרדיולוגים (לא מגזים) כולם אמרו שזה תקין לחלוטין. כנל הולטר, אקו במאמץ הכל תקין. היום הרגשתי משהו מוזר תזוזה באזור החזה וכאילו משהו הפסיק לעבוד.(זה יכול להיות סתם בהלה אני חרדתי) לא הרגשתי פעימת לב כלשהי. הגעתי למיון כי קיבלתי מזה התקף חרדה. במיון אקג תקין ללא כל שינוי. הרופא פנימאי שבדק אותי טען שהוא שמע פעימה מוקדמת ושזה ממש נורמלי במצב חרדה ובסדר גמור. אציין שעשיתי יותר מ 100 אקגים בשנים אחרונות. ונבדקתי בהקשבה ללב עשרות פעמים. בשום מקום לא נאמר לי שום דבר על פעימה מוקדמת ובשום אקג לא הופיעה פעימה מוקדמת. אני מאוד מקווה שהרופא טעה בשמיעה ולא היה דבר כזה. אבל במידה והוא לא טעה מה המשמעות של הדבר? נושא הלב הוא הפוביה שלי. אשמח מאוד אם תוכל להרגיע אותי. תודה רבה.

אני מעמין לבדיקה של רופא. בדיקות שציינתה יכולים לא לקלוט פעימות מוקדמות. נושא של פעימות מוקדמות נדון בפורום הזה הרבה- מציע לבדוק. בגדול פעימות מוקדמות ברוב המקרים זה ממצא לא מסוכן.

מנהל פורום הפרעות קצב לב