שינוי lvef מה אתה אומר דוקטור

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/05/2019 | 10:45 | מאת: חן

שלום אני בן 29 אקו מאמץ ארגומטריה אקג דופלר ועוד בדיקות כלליות תקינות. לפני חודש עשיתי דופלר במנוחה אצל מפענח מסויים והבדיקה בכלליותה הייתה תקינה אם תוצאה של 60 % lvef השבוע עשיתי שוב בדיקה רק בדיקת אקו במאמץ אצל מפענח אחר ובדופלר במנוחה לפני המאמץ זה יראה 55% lvef יכול ליהות זה מדידה שונה של טכנאי ? או פיענוח שונה של רופא ? לא יודע למה להתייחס ושתי הערכים טובים ? מה הקטע של הירידה ב5 %? אשמח להסבר.

אני מבקש לראות מה הנושא של הפורום. הוא- הפרעות קצב! הערכה של EF באקו היא לא מדויקת. אני מניח שאין הבדל בבדיקות. 55 ו-60 במקרה הזה זה רק הערכה

מנהל פורום הפרעות קצב לב