שאלה על תוצאות הולטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/05/2019 | 09:46 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 44. מאז היותי ילדה זוכרת שמרגישה מידי פעם הפרעת קצב המוכרת כפעימה מוקדמת. (גם לאבי שהיום בן 85 יש הפרעה כזו והוא חי איתה ללא כל טיפול) לפני 20 שנה ביצעתי הולטר ואקו לב והרופא אמר שהכל תקין. לאחרונה בשל חרדות התחלתי ליטול ציפרלקס. הרגשתי כי תחושת הפרעת קצב הלב החמירה וביצעתי הולטר לפני מס' ימים. אודה על התייחסותך לתשובה : קצב בסיסי: סינוס קצב לב מינימילי 51, מקסימלי: 154, ממוצע 67. הפרעות קצב חדריות pvcs - 108 בודדים בעיקר ב- 20:00 . 3 ביגמניות. בפרעות קצב על חדריות pacs - 170 בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה. 7 צמדים. הפרעות הולכה - לא. שינויי st - לא. אציין שבשעה 20:00 בערב הייתי בריצה וזה כנראה השפיע על התוצאה. בינתיים הרופא משפחה שלח אותי לאקו לב. (ביצעתי גם לפני 8 שנים כשהייתי בהריון ויצא תקין). מה דעתך? האם הפרעת הקצב הזו מסוכנת? האם התופעה מחמירה בגלל הציפרלקס? האם זה ניתן לחיות על הממצאים הנ"ל ללא כל טיפול? אודה על תשובתך. מצרפת את קובץ ההולטר.

יש כמות מזערית של פעימות מוקדמות. הפרעת קצב לא מסוכנות. מציע לראות תשובות שלי רבות בנושא. החלטה על טיפול מתקבלת ע"י רופא והנבדק כאשר נלקחים בחשבון כל הדברים

מנהל פורום הפרעות קצב לב