פעימה/תחושה מוזרה של ״ניתוק״

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/04/2019 | 23:54 | מאת: דן

שלום ,אני ינסה לקצר לך את הסיפור בצורה הכי קצרה עד כמה שיכול,ואשמח שתגיד לי מה אתה חושב. אני בן 30. כבר 3 שנים ואולי יותר אני מרגיש מדי פעם כמו פעימות מוזרות אם אפשר לומר ואם זה בכלל קשור לפעימות, ממש תחושה שכאילו הלב מפסיק.ממש מפחיד.זה לא כואב. לפעמים אני מרגיש את זה שניה ולפעמים הרגשתי את זה יותר. שהרגשתי את זה יותר משניה זה קרה לי בערך 4 פעמים . ואלה המקרים: בפעם הראשונה והשנייה אני זוכר שאכלתי הרבה, אפילו הרבה מאוד ,זה היה ביום העצמאות שנה שעברה. ואני זוכר עוד שבסוף אחרי הבשר אכלתי גם גלידה וקפה שחור שתיתי. קמתי בבוקר אחרי שלא ממש נרדמתי רוב הלילה ופתאום אני שמתי לב לזה כמעט כל היום את הדפיקות האלה. נסעתי לביקור רופא ושעשו לי אקג לא מצאו משהו . אני זוכר שבזמן שעשו לי את האק״ג לא היה לי את הפעימה אבל איך שהסירו לי אותו והבדיקה הסתיימה ממש כמה שניות אחרי הרגשתי את זה. חזרתי הביתה,קמתי בבוקר יום למחרת וזה נעלם. היה מדי פעם אבל לא באופן סדיר. בפעם השנייה אותו סיפור, אחרי ארוחה אכלתי גלידה ופתאום איך שאכלתי את הסוכר הרגשתי את זה. זה היה בלילה ואז הלכתי לישון. ובבוקר לא היה. בפעם השלישית אותו סיפור אבל הפעם היה קצר.זה היה בצהריים ,היה לי את זה 3 דקות בערך ואז הפסיק. גם אני זוכר בפעם השלישית שלפני שזה התחיל הרגשתי כמו תחושה של זרימה. זרימה כזאת ואז התחילו הפעימות. והיום גם היה לי את זה בערך דקה (דקה זה יחסית הרבה זמן בשבילי) .שתיתי קפה שחור,אחרי שעה,שעה וחצי פתאום הרגשתי. במהלך היום דווקא לא אכלתי הרבה. חוץ מזה ביום יום זה קורה לי מדי פעם שנייה ואז מפסיק,לפעמים כמה פעמים ביום ולפעמים בכלל לא. לפעמים גם פעם בשבוע או שבועיים נראה לי. אני שוקל 109 ובתהליך של ירידה במשקל. עשיתי בדיקות דם לפני חודשיים בערך והיה תוצאות בסדר גמור, חוץ מויטמין d ממש ממש נמוך, התחלתי לקחתי תוסף טבעי של ויטמין d של 2000 יחבל ביום ויחזור עוד 3 חודש לבדוק אם זה עלה. אני גם אסמטי אבל התחלתי לקחת הרבה פחות את המשאף כי אני מרגיש שאני מצליח להתמודד עם זה הרבה יותר טוב,במיוחד בתקופות של דיאטה וגם שאני שותה חם. מעבר לזה אין עוד דברים מיוחדים וחי די רגיל. השאלות שלי זה - 1,האם ביום שהלכתי לביקור רופא ועשיתי אקג יכול להיות שהתוצאה הייתה שקרית? בגלל שבדיוק שהיא שמה לי את המכשיר לא היה לי את התחושה. 2, מה נראה לך שיש לי? אם זה פעימה מוקדמת אז אני עוד רגוע. תיארתי לך בכוונה את המקרים בפירוט ואת האוכל שאכלתי כדי שתגיד לי מה הכיוון מחשבה שלך. אני חושב שבמקרים שהיה לי את התחושה הזאת לאורך כמה שעות אז אני אכלתי הרבה והיה כמו איזה משהו ״שהתניע״ את זה ,לא יודע אם זה פשוט העומס של האוכל, לא יודע אם זה שילוב של אןכל,סוכר קפה. במיוחד בפעם הראשונה אחרי הקפה הרגשתי כמו איזה משהו שגרם לאיזה זירוז . בפעם השנייה לא היה קפה אבל סיימתי עם סוכר. ובפעם השלישית זה היה בשר ובסוף סוכרים. 3, לא שאלה אבל שמתי לב בפעם הראשונה שהייתי לחוץ ,שמתי לב שהלחץ השפיע באופן ישיר וגרם לתחושה הזאת. לא באופן עקיף, אני יודע שלחץ משפיע באופן עקיף ולאורך זמן. אבל שמתי לב שהייתי ממש לחוץ שזה השפיע עלי באופן ישיר. אותו דבר שמתי לב עם מוצרי חלב ,אני מספר לך את זה אחרי שנים ששמתי לב לדבר הזה עם המוצרי חלב,קרה לי שאכלתי ומדי פעם הרגשתי את זה בזמן האכילה.זה לא היה לי עם דגים ובשר. 4,בפעם הראשונה והשלישית אכלתי פלפל ירוק חריף וזה משהו שאני לא אןכל בדרך כלל. אולי זה קשור? אני קראתי שפלפל חריף הוא לא טוב לחולי לב. יש בו איזה רכיב שקראתי שזה לא טוב להם.

המחושים שאתה מתאר יכולים להתאים לפעימות מוקדמות - סוג של הפרעות קצב ממש לא מסוכנות ולא דורשות טיפול ברוב בורבם של המקרים. הקשר נסיבתי לדברים שהזכרת יכול להיות אבל יכול גם להיות מקרי. שימוש במשאבים לאסטמה יכול גם לגרום לפעימות מוקדמות. לא תוכל ממש לשים אצבע על תנאים להופעת התופעה. זה פשוט בא והולך. יש דרכים ךאיבחון אם זה מאוד מפריע. מציע לפנות לרופא המשפחה, במידת הצורך קרדיולוג וגם אפשרי לקרדיולוג, מומחה בהפרעות קצב. אם צריך. תמשיך בירידה במשקל.

01/05/2019 | 11:50 | מאת: דן

תודה רבה. ולגבי האק״ג ,לא הרגשתי את התחושה בדיוק שהיא שמה עלי את המכשיר. רק כמה שניות אחרי שהורידה היה לי את זה. אז זה אומר שהבדיקה יכול להיות שיצאה לא טובה?

לא הבנתי את השאלה. מה זאת אומרת - בדיקה לא טובה. שוב מציע לפנות לרופא

08/05/2019 | 10:32 | מאת: דן

שהיא שמה עלי את המכשור אז לא היה לי את התחושה של הפעימה. ובדיוק שהיא הורידה אותו היה לי. והבדיקות היו תקינות, השאלה אם בגלל שלא הרגשתי את הפעימה בדיוק שהיא שמה עלי את המכשיר גרם לזה שלא היה בעיה בתוצאות והם היו תקינות? תודה!

יתכן. ברוק שבדיקת אק"ג כאשר היא מתבצעת לצורך איבחון הפרעות קצב יעילה במידה והן הופיעו במהלך הבדיקה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב