קצב הלב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/12/2018 | 14:23 | מאת: שי

שלום גיל 51 באחרונה קצת עייפות ותשישות. בדיקות דם תקינות. אשמח לדעתך המקצועית. 1. אם חלילה מתפתחת איזה שהיא פגיעה בשריר הלב או ירידה בתפקוד הלב כמו באי ספיקת לב/ קרדיומיופתיה וכו' האם הדופק במאמץ אמור להיות גבוה יותר מאשר קודם לכן במצב הבריא או נמוך יותר? 2. אני עושה כל יום הליכה ברגל והדופק כבר שנים בערך 100 בזמן ההליכה. גם עכשיו הוא בערך 100 בזמן הליכה באותה מהירות. האם העובדה שהדופק לא גבוה יותר על אותה רמת מאמץ היא סימן טוב ופחות סיכוי שיש איזה פגיעה בלב מסתמים וכו'? תודה רבה

לא ממש הבנתי את השאלות. עליה בדופק במאמץ כמובן תגובה תקינה. זה ששינוי בדופק קבוע- סימן שמצ יציב, אומנם לא משקף מצב באופן מלא. עייפות ןתשישות יכולות להיות קשורות להרבה דברים. למה עלתה שאלה על אי ספיקת לב בכלל?

מנהל פורום הפרעות קצב לב