פרפור פרוזדורים-בעיית קצב פעימות הלב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

03/10/2018 | 19:34 | מאת: דויד ברקן

שלום לכם רופאים נכבדים. אני מוטרד בגלל אי סדירות בפעימות הלב שלי, אני זכר בן 75 בריא בדרך כלל ומתפקד באופן סביר. מאובחן מזה כ-10 שנים מדום נשימה, מטופל באופן קבוע בסיפאפ שעושה את העבודה ומאפשר לי לישון לילה שלם בלי להתעורר, (משתמש קבוע בכדור שינה אמביין 12.5 מיליגרם). לפני כארבע שנים אובחן אצלי פרפור פרוזדורים שמופיע לפעמים לתקופות קצרות, שעה שעתים, ולפעמים ליום או יותר, ונעלם. פרפור הפרוזדורים אצלי איננו קבוע. אבל כשהפרפור מופיע אני בהחלט מרגיש זאת. אני מטופל מזה כשנה באליקוויס 5 מיליגרם פעמים ביום לעניין דילול הדם, ובקרדיולוג 2.5 מיליגרם לעניין הסדרת פעימות הלב. כדור הקרדיולוג אכן מצליח להוריד לי את קצב עבודת הלב מ-130-150 פעם בדקה במהלך פרפורים לקצב של 50 עד 60 פעם בדקה באופן קבוע, מה שנראה לי טוב. שתי בעיות מטרידות אותי: א- לעיתים דופק הלב שלי יורד עד לכדי 40-45 פעם בדקה, ואני מרגיש זאת בצורת עיפות וחוסר יכולת תפקוד. התחלתי לאחרונה לקחת כדור קרדיולוג של 1.25 מיליגרם, מקווה שזה יעזור. ב- הבעיה המרכזית שממנה אני מודאג הינה אי סדירות בפעולות הלב. אני מצרף צילום שבו ניתן לראות את פעולות הלב שלי. בצילום ניתן לראות כי לאחר כמה פעימות סדירות הלב מחסיר פעימות. לפעמים זה קורה אצלי בקצב גבוה, כל שתי פעימות רגילות - החסרת פעימה, לפעמים זה קורה בקצב יותר נמוך, 15 פעימות סדירות ואז החסרת פעימה. איך ניתן להביא את הלב לעבודה ופעימות סדירות??? אודה לכם על תשובתכם בהקדם. בברכה ובתודה, דויד ברקן.

מדובר בהפרעת קצב שנים. אני מבין שיש רופאים שמטפלים בך. יש גישות שונות לטיפול בהפרעות קצב ממעקב בלבד דרך טיפול תרופתי ועד לפעולות חודרניות. כל מקרה לגופו. מציע לפנות לרופאים שלך, במידת הצורך למומחה בהפרעות קצב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב