הפרעות בקצב הלב בזמ מנוחה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/09/2018 | 12:55 | מאת: אייל

שלום דוקטור אני בן 29. בריא בד"כ יש לי רשרוש בלב. פעם בכמה זמן [לפעמים פעם בחודש, לפעמים בתדירות יותר גבוהה] אני מרגיש שיבוש בקצב הלב למשך שנייה או למשך כמה שניות. כשזה קורה למשך כמה שניות זה מלחיץ מאוד ומרגיש כמו שהלב מאבד שליטה. עשיתי כבר פעמיים הולטר אבל בזמן ההולטר לא היה לי את ההפרעה. השאלה היא האם יש סיבה לדאגה או שזה יכול לקרות וחיים עם זה? מה ניתן לעשות כדי לאבחן מה שיש לי?

בלי תיעוד באק"ג קשה להיות מדויק. אך לפי סיפור יתכן מדובר בפעימות מוקדמות, כאשר זאת הפרעת קצב לא משמעותית וברוב המקרים לא דורשת טיפול. מבחינת בירור. קשה לבצע אם זה בא לשניות. הייתי ממליץ לגשת לרופא במשפחה וקרדיולוג במידת הצורך לדיון לגבי צורך בדרך בירור (אקו, מבחן מאמץ?)

מנהל פורום הפרעות קצב לב