פעימות מוקדמות חדריות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/12/2017 | 10:58 | מאת: בטי

שלום רב, סובלת מהחסרת פעימה בכל כמה פעימות. לפי האק"ג ובדיקות ההולטר שעשיתי יש מוקד אחד חדרי לפעימות המוקדמות. אקו לב תקין ללא ממצאים משמעותיים. הולטר אחרון נמדדו פעימות מוקדמות בהיקף של 2500 ליממה כולל זוגות ורצפים. אני מרגישה כל החסרת פעימה . במיוחד אחרי מאמץ אך גם במנוחה יש החסרה של פעימה בכל כמה פעימות (ברצף). מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג שהוגדל ל-5 מ"ג ללא הצלחה יתרה. לפעמים מרגישה חוסר יציבות בעת התרחשות הרצפים וגם לחץ הדם יורד כתוצאה מהגברת המינון. האם לאור העובדה שהאקו לב תקין יש צורך בבדיקות נוספות כמו mri? האם יתכן כי משהו מתפספס ולא עולים על הסיבה? הקרדיולוג המליץ על הוספת טמבוקור, אך אני חוששת להתחיל עם טיפול כזה בהיקף כזה של פעימות מוקדמות. מצד שני, זה מאד פוגע באיכות החיים. האם ייתכן כי שינוי חסם בטא (במקום קרדילוק) יהיה יעיל יותר? ויסייע סימפטומטית? האם לאורך זמן אי טיפול בפעימות ע"י תרופה נוגדת הפרעות (כמו טמבוקור) עשוי לגרום לנזק ללב? תודה וסליחה על האריכות. בטי

1. מציע לבדוק תגובות שלי בנושא בפורום הזה 2. שינוי חוסם ביטא לדעתי לא יועיל 3. ניתן בכלל להפסיק טיפטל ללא סכנה, אך זה לשיקול דעתך יחד עם הרופאים שלך 4. תוספת טמבוקור הגיונית לטיפול בשל השפעה של הפעימות עליך 5. קיימים גם טיפולים לא תרופתיים 6. ביצוע MRI נשקל בכל מקרה ספציפי- לא תמיד צריך מציע לקבל יעוץ מסודר של מומחה בהפרעות קצב. אני רואה שזה משפיע על החיים שלך. זה מקרה שצריך לסגור כל הקצבות ולענות על כל השעלות ביעוץ, לא בפורום.

מנהל פורום הפרעות קצב לב