החלפת ICD (דפיברילטור)

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/09/2017 | 20:34 | מאת: דודי

שלום ד"ר אני בן 58 ומלפני 12 שנים ועד היום עברתי כמה אוטמים וצינתורים, ואני מושתל ICD מזה 10 שנים מחברת BIOTRONIK עקב NSVT בהולטר, ו-LVEF 30-34% - וכבר קיבלתי כמה פעמים מכות חשמל... (ולפני 4 שנים עקב החלשות הסוללה - הוחלף למכשיר מסוג LUMAX 640 VR-T ללא החלפת אלקטרודה) כעת בבדיקה שגרתית הוחלט ע"י הטכנאים בהתייעצות עם הרופאים, להחליף את האלקטרודה, עקב חשש שהיא לא תקינה. ובמקביל יחליפו גם את המכשיר, (למרות שעברו רק 4 שנים מההחלפה) בעצם כעת משתילים מחדש ICD עם כל הפרוצדורה. והשאלה שלי היא האם חייבים להצמד כעת לחברת BIOTRONIK או שיש כיום מכשירים טובים יותר מחברות אחרות... ומה בעצם השיקול המקצועי של הצוות בבחירת החברה. תודה לך מראש.

החלטות על חברות של מכשירים המושתלים מתקבלות כל ע"י רופא המבצע וךהתחשב במספר גורמים שונים

מנהל פורום הפרעות קצב לב