שאלות פעימות מוקדמות והחלפת טיפול

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

16/03/2017 | 09:33 | מאת: גילי

שלום רב, סובלת מפעימות מוקדמות - הולטר אחרון של 48 שעות הראה: קצב סינוס - 73 pac -10 pvcs - 2300 חד מוקדיים היו קטעים של trigeminy וכן 14 זוגות . בעבר לא סבלתי מזוגות רק מפעימות בודדות שהיקפם לא עלה על 480 ליממה. טופלתי בנורמיטן שהוחלף לקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. ויש שיפור מסוים.. אקו לב בוצע לפני שבועיים תקין. שאלותיי: 1. עד כה לחץ הדם היה נמוך מאד-(95/60 בממוצע) בזמן האחרון כשהפעימות מתגברות הוא עולה ל- 128/75 . האם יש קשר בין פעימות מוקדמות ללחץ הדם בעלייה? האם הדבר מעיד על בעיה? מסוכן או מצריך בדיקה נוספת (בנוכחות אקו תקין)? 2. הרופא המליץ על טמבוקור - אך לא נטלתי אותה כי הקרדילוק שיפר מעט את ההיקף ולא רציתי להתחיל בתרופה זו לאחר שקראתי את תופעות הלוואי שלה. האם טמבוקור מומלץ עם פעימות מהסוג שאותר בהולטר ועם ההיקפים שנמצאו? תודה רבה,

1. אין קשר בין ל"ד ופעימות מוקדמות. ל"ד גם במדידות המוזכרות הוא תקין. 2. שאלה של טיפול בטמבוקור היא שאלה לדיון. לא תמיד יש צורך בטיפול בתרופות אנטיאריטמיות כגון טמבוקור (או אחרות). כן, בדרך כלל מתחילים מטיפול בחוסמי ביטא (כגון קרדילוק או נורמיטן ואחרות) ומחליטים על טיפול בתרופות יותר "ספציפיות" לפי הצורך. לפי ההולטר כמות פעימות המוקדמות אומנם עלתה, אך עדיין לא גדולה. לדעתי אפשר לשקול שוב המשך טיפול בקרדילוק. תמיד אפשר להתיעץ עם מומחה בהפרעות קצב

19/03/2017 | 14:29 | מאת: גילי

שלום ד"ר גולובצ'ינר, האם ניתן לתאם ייעוץ פרטי? אשמח לקבל פרטיי ההתקשרות לשם תיאום. תודה רבה.

תמיד אשמח לעזור

מנהל פורום הפרעות קצב לב