שאלה לאחר בדיקת mri בטן

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/05/2020 | 22:31 | מאת: אבנר

שלום רב. לפני שבועיים החלו כאבים באזור הבטן עם שלשולים חזקים הייתי במיון ובדיקות דם ואולטרהסאונד בטן יצא תקין בMri בטן: הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 במישורים שונים לפני ואחריהזרקת חומר ניגוד. כולל שחזור MRCP כולל הד כפול וסדרותהדיפוזיה . כולל החסרות. אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה כבד בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות אוחוץ כבדיות . 3 מוקדים ההיפו דנסיים אחרי הזרקה בקוטר עד 3 מ"מפזורים על פני הכבד קטנים מדי לאיפיון ככל הנראה חסרי משמעותקלינית. כיס מרה בגודל תקין ללא אבנים . טחול בגודל ומבנה תקין. מספר מוקדים היפראינטנסיים בקוטר עד 4 מ"מ פזורים על פני הטחול יכולים להתאים להמנגיומות זעירות . לבלב בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת צינור הלבלב ללא ממצא ראוי לציון בקיבה ובלולאות המעי הדק אשר נכללובסריקה בהסתייגות שלא ניתן לשתות חומר ניגוד . שתי בלוטות בקוטר 8 מ"מ נראות במזנטריום הסמוך לאזור המסתםהאילאוצקלי., עיבוי מינימלי של אזור הקולון העולה ללא ממצא ודאי,. תוספתן זוהה ורוחב 7 מ"מ עם אפנדיקוליט בתוכו. כליות בגודל תקין ובמרקם תקין, ללא הידרונפרוזיס. בלוטות לימפה קטנות ברוחב עד 7 מ"מ נראות ברטרו-פריטונאוםסביב האאורטה. אדרנלים ללא ממצא. ללא עדות לנוזל חופשי סקוליוזיס לאורך עמוד שדרה מותני . קעורה שמאלה. בסדרת הדיפוזיה ללא מוקדי רסטריקציה לסיכום לא נצפתה סיבה לכאבי הבטן או שלשולים בבדיקה זו. ללא ממצאיםבלבלב . מוקדים זעירים בכבד ובטחול קטנים מדי לאפיון. בלוטות קטנות ברטרו-פריטונאום ובמזנטריום הסמוך לקולוןהעולה. לפני כשמונה חודשים גסטרוסקופיה תקינה וקולונוסקופיה עם הכנה לא מספיק טובה לפרקים צואה נוזלית לאחר שטיפות ושאיבות דיברקוליטוזיס ומספר סעיפים מודלקים דיברקוליטיס. מה פשר הבלוטות והעיבוי בmri? תודה מראש

שלום רב, אני לא יודע בדיוק מה משמעות הבלוטות המוגדולת-זה משהו שצריך להתייעץ עם הרופא שבדק אותך ושלח לבדיקה. עיבוי בקולון יכול להראות על תהליך דלקתי

מנהל פורום רפואה פנימית