הצטננות !? סימפטומים מתאימים !?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/10/2017 | 13:20 | מאת: אברום

שלום לפני כשבוע החלו סימפטומים של הצטננות בכאבי גרון שנמשכו כיומיים שלושה במהלכן לקחתי מספר כדורי מציצה. לאחר התפוגגות השיעול הגיעו מעט כאבים בכל הגוף, דיבור מהאף, נזלת לא רבה ובהמשך שיעול. השיעול לא כל הזמן אך כשהיה הוא היה מכאיב ויבש, לפני יומיים הרגשתי שהשיעול החל להיות יותר ליחתי ועל פניו הרגשה כאילו הסימפטומים נעלמים אך פתאום הגיעו הרגשות לא ברורות, משהו כמו דיכאון, חוסר חשק, שינה רבה במשך היום (מזל שהחל החג) חוסר תיאבון ובאופן משונה חום נמוך 35.8-36.2. פעמיים בשעות הערב שלשום הרגשה של חום וזיעה ולפעמים תחושת קור (בעיקר בעת שהיה עם מזגן) מודד חום כי יש לי הרגשה בפנים כאילו יש לי חום כאשר מרגיש כפות רגליים וחלק תחתון של הרגליים קרות (את האמת מרגיש קור ברגליים בעיקר בכפות כבר תקופה והרופאה בעבר אמרה כי זה בגלל שהייה בחדרים ממוזגים רוב היום) רציתי לדעת: # האם כל אילו סימפטומים של הצטננות ? האם זה מהלך הצטננות נורמלי - חום נמוך, חוסר תיאבון וחוסר עניין ? # יתכן חום נמוך יחסית בהצטננות ? מה מוגדר כחום נורמלי בעצם ? # האם הסימנים מחייבים פניה לרופא או להמתין מספר ימים ? אודה לכל עיצה והמלצה, בן 50 לא מעשן ולא שותה עם סוכרת מטופלת וקולסטרול מטופל. תודה

שלום רב, התסמינים שתארת מתאימים להצטננות פשוטה מהלך ותיאור התסמינים מתאים מבחינת הזמן וחוסר תיאבון יתכן חום נמוך-מחלה ויראלית ולא בהכרח מערכתית אם אין תסמינים אחרים אין הכרח לפנות לרופא-אם לא עובר תוך שבוע מומלץ פנייה לרופא

07/10/2017 | 21:46 | מאת: אברום

תודה על המענה המהיר הערב נראה כי שוב שבו הדיבור מהאף והרגשת חולי. האם כוונתך להמתין שבוע נוסף מעבר לשבוע שכבר עבר ? תודה ושבוע טוב

מנהל פורום רפואה פנימית