טיפול בעקמת

דיון מתוך פורום  עקמת

31/01/2016 | 08:16 | מאת: יוסי

אני בן 45. בצעירותי סבלתי מעקמת והסתובבתי שנתיים עם סד. העקמת שלי הייתה בצורת S 20 מעלות למטה ו35 מעלות למעלה. לאחרונה התרבו כאבי הגב וגם לתחושתי העקמומיות מתגברת. האם זה ייתכן בגילי? האם הכאבים נובעים מעקמת? כיצד מטפלים?

עקמת בהגדרה מתקדמת כל זמן שלא הסתיים שלב גדילת העצם, בנים סביב גיל 21 ובנות .18 יחד עם זאת מצאו שגם לאחר סיום הגדילה העקמת עשויה להחמיר בקצב של כמעלה בשנה. לאור זאת רצוי להקפיד על פעילות גופנית בריאה כהליכה, פילטיס, יוגה, טאיצ'י, ולהקפיד על עבודה ארגונומית נכונה ויציבה נכונה ככל הניתן. נמצא שגם בגיל בוגר ניתן לעיתים לשפר את העקמת בטיפולים המשלבים עבודת מרפאה ותרגילי בית יומיומיים. הכאב שגבר לאחרונה ייתכן ונובע מהתגברות העקמת אך לא בהכרח, וגם בו ניתן לטפל בטיפולי מגע שונים ובטכניקות שונות. בדרך כלל התמודדות עם כאב הינו תהליך קצר יותר מתהליך שמטרתו שינוי ושיקום יציבתי/מבני.

מנהל פורום עקמת