עקמת ובלט דיסק - כאבים באיזור העכוז (בצד האגן)

דיון מתוך פורום  עקמת

17/08/2016 | 17:16 | מאת: גליה

דר' שוורץ שלום אני בת 59 עם עקמת צידית בצורת S מאז גיל 12 לערך ורכבתי מכשיר ליישור הגב שלמעשה מנע חיזוק השרירים. לפני כ-3 שנים אושפזתי בגלל הקרנת כאב לרגל ונמצאו בלטי דיסק בכל 5 חוליות המותן וכן היצירות בחלק מהחוליות. זריקת אפידורל עזרה ומאז הקפדתי על הידרותרפיה והתעמלות לחיזוק השרירים. הפסקתי לפני כ-4 חדשים מכל מיני סיבות ולאחרונה החל כאב באיזור האגן/העכוז. עיסוקי מחייב ישיבה מרבית היום וכשאני מתרוממת מתקשה להתיישר ומרגישה נוקשות בתנועת האגן. ואודה לעצתך איזו סוג פעילות גופנית מומלצת וממה עלי להמנע. למשל כשאני נשכבת על הגב על כדור פילטיס גדול ומתרוממת אח"כ מרגישה הקרנת כאב בעצב הסיאטי. אודה לההתיחסותך. גליה

שלום גליה. כנראה לפי מה שספרת שהקשתה אחורה של הגב גורמת לך להקרנה לכן כנראה עלייך להימנע מתנועות הקשתה לאחור. לגבי בכאב , יתכן שאת צריכה לחזור להתעמל באופן קבוע ללא הפסקות ואולי גם לפנות לאיש מקצוע ככירופרקטור /פיזיותרפיסט שיבדוק האם ע"י טיפול אפשר לקדם אותך. בהצלחה

מנהל פורום עקמת