נגישות
נגישות

בעיה בגב - עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  עקמת

10/03/2017 | 16:23 | מאת: דינה

שלום בת 70, מלפני מספר ימים כאבים עזים ביותר בגב באמצע. במיון בוצע צילום גב, שהיה תקין, ונשלחה לביתה עם משככי כאבים. הכאבים התגברו, פנתה שוב לרופא משפחה, שהפנה למיון לשלול מפרצת באבי העורקים, ההדמייה היתה תקינה, ושוב נשלחה לביתה עם משככי כאבים. הכאבים העזים גברו, פנתה שוב למיון, בוצע סיטי לכל אורך עמוד השדרה, ולא נראה בעיה או לחץ בחוט השדרה, קיבלה משככי כאבים חזקים שבקושי עזרו. והיא סובלת מכאבים עזים במרכז הגב, על אף משככי כאבים חזקים שמקבלת. בהמשך הוחלט על ידי אורטופד גב לבצע MRI לאור בבינסקי חיובי בצד שמאל בבדיקה הגופנית. בMRI: אין ממצאים משמעותיים בעמ"ש גבי. תהליך ספונדילוטי בעמ"ש הצווארי עם לחץ על חוט השדרה קל ב C4-6 + פריצה חריפה פראצנטלרית שמאלית ומרכזית ב C6-7 עם לחץ יותר משמעותי על החוט ואולי התחלה של מלציה. MYELOPATHY CERVICAL HNP C4-7, ACUTE C6-7 1. מה משמעות הממצאים, והאם על פניו זה דורש בוודאות התערבות ניתוחית או שיש שיטות אחרות (הזרקות וכדו') לטפל בזה? ומה הדחיפות? 2. במידה ונדרש ניתוח, האם ניתן לביצוע בשיטה זעיר פולשנית? 3. לאור הממצאים ב - MRI, איך זה שבבדיקת הסיטי לא ראו שום דבר בכיוון הזה? 4. האם הממצאים בצוואר קשורים לכאב העז והממוקד באזור עמו"ש גבי? או שזה בעיה בפני עצמה והטיפול בה לא יפתור את הכאב באמצע הגב? נ.ב. השאלות בשביל להבין קצת מול מה עומדים, ולא במקום הייעוץ האישי שבוודאי יינתן. תודה רבה שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דינה. את צריכה להפנות את השאלה לפורום אורתופדיה. הפורום הזה עוסק בעקמת בלבד. דר. שוורץ

מנהל פורום עקמת