פאראתאירויד

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

26/01/2016 | 08:00 | מאת: תמר

שלום ובשעה טובה! בעקבות תוצאה חריגה בבדיקת דם של 58.80 PTH-1-84 נשלחתי לבדיקת US ולהלן התשובה: סוג בדיקה: US תירואיד/צוואר בלוטת התריס: איסתמוס ברוחב תקין. אונות של בלוטת התריס בגודל ,מרקם אחיד מלבד 2 ציסטות קולואידליות באונה ימנית, הגדולה בקוטר כ0,4 ס"מ. בסריקה סונוגרפית של המישור לא הודגם ממצא, מתאים לPTA. בלוטות רוק תת תסיות ובנות האוזן - ללא ממצא. בצוואר - ללא סימני לימפדנופתיה. לסכום: כמתואר. נא המשך בירור ע"י מיפוי עם MIBI. שאלתי(התור לאנדוקרינולוגית רק בסוף מרץ): האם לדעתך המלומדת יספיק רק מעקב או שמא יש כבר לנקוט פעולה כיורגית כלשהי שעדיף לי כמובן להימנע ממנה. אני בת כמעט 69 עם מחלות רקע.

שלום תמר בדיקת הpth שלך גבולית , יש צורך בבדיקות של סידן בדם וויטמין D כדי לחוות דעה . אין בשלב זה לנקוט פעולה כירורגית , אלא השלמת ברור כפי שציינתי , האם יש אבנים דרכי שתן או אוסטאופורוזיס ? הקשריות בבלוטת התריס מחייבות מעקב בלבד . אם יש לך את הבדיקות הנוספות , את יכולה לחזור אלי . יום נעים ובריאות

09/02/2016 | 07:07 | מאת: תמר

רמות סידן וויטמין D תקינות לגמרי. אין אוסטאופורוזיס, יש אוסטיאופניה קלה ומשופרת לעומת תוצאה מלפני 3 שנים. משום כך כנראה נשלחתי לבצע US. אין אבנים בדרכי השתן למיטב ידיעתי. אראה אנדוקרינולוג רק בסוף החודש הבא. האם יתכן שהממצא ב-US הוא בר-חלוף?

מנהל פורום בלוטת התריס