כאב בחזה וקשיי נשימה לאחר צינטור

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

25/11/2015 | 11:31 | מאת: רוני

שלום רב לך דוקטור, לפני כשנתיים עברתי צינטור מיד עם השיחרור הרגשתי לחץ בחזה בעת מאמץ נשמתי, הפסקתי פעילויות של לב ריאה(הליכות למשל) מאחר ומיד אם התחלת הפעילות אני מרגיש לחץ לא סימפטי ומציק בחזה. בוצעו בדיקות ששללו בעיה בלב אך הלחץ ממשיך להציק. ביצעתי סי.טי לראות ונמצאה ברונכיט קלה. עדיין ממשיך לחוות לחץ (כנראה ריאתי) בכל מאמץ נשימתי ומבקש את עצתך. תתתתוווווודדהההה!!!!!! אני בן 57 רזה לחץ דם תקין (צורך סטטינים ואספרין)

שלום רוני, סביר להניח שמקור כאב בחזה שנמשך שנתיים ושהופיע בעקבות צנתור הוא גרמי (שרירים, צלעות, עמוד השדרה) ולא כאבים שבאים מהריאות. יחד עם זה, ממליץ בהחלט לעשות בדיקת ריאות כולל תפקודי ריאה, בדיקת ריאות במאמץ ולפנות לרופא ריאות (שיבדוק גם את ה-CT). לפעמים מיפוי עצמות יכול לעזור לזהות את מקור הכאב. רפואה שלמה.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה