שאלה לגבי דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

01/03/2016 | 10:30 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת אילו תסמונות מבין אלו שנבדקות בבדיקת מי השפיר (ללא הציפ הגנטי) אין להן ביטוי בסקירות השונות? ושאלה נוספת, במידה ומבצעים דיקור מי שפיר רק בגלל הגיל (35) כאשר בדיקות השקיפות והסקירה היו תקינות האם מומלץ להוסיף את הציפ הגנטי? או שכדאי לשמור תאים ולהמתין לסקירה השנייה?

שאלה טובה. תסמונת דאון (טריזומיה 21) עלולה להיות גם ללא שום ממצא בסקירת המערכות!! וכך גם בעיות בכרומוזומי המין. כמובן שטרנסלוקציות ופגמים אחרים בכרומוזומים עלולים שלא לבוא לידי ביטוי בסקירות. גם חלק מהתסמונות הגנטיות הנבדקות בציפ הגנטי יכגולות להיות ללא כל ממצא סונוגרפי ולכן אני ממליץ לבצע גם את הציפם הגנטי בעת בצוע הדיקור

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר