שקיפות עורפית שבוע 12

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

16/11/2015 | 07:58 | מאת: חנית

אני בשבוע 12 להריון. בדיקת שקיפות ערפית אתמול היתה 4.1 מ"מ עם עליית סכון לתסמונת דאון ל- 1:40. מה עושים? סיסי שלייה? הפסקת הריון? האם יש עוד סיכוי להריון?

שקיפות ערפית מעובה אכן מעלה את הסכון לבעיות כרומוזומליות , גנטיות ועוד אבל אל תרימי ידיים. בעבר היה מקובל לבצע עם תוצאה שכזאת סיסי שלייה לשלילת בעייה כרומוזומלית (כמו תסמונת דאון). ואולם, כיום אנחנו ממליצים על ביצוע סקירה מוקדמת מיידית לשקיפות (כלומר- הקדמתה מהשבוע המקובל). לעיתים כבר בסקירה המאד מוקדמת מגלים מומים גדולים שמובילים להפסקת הריון "וחוסכים" את התהליך הכואב והארוך של בדיקת סיסי שלייה. במידה והסקירה תקינה אזי ניתן לבצע סיסי שלייה. ברוב רובם המכריע של המקרים, במידה ותשובת סיסי השלייה תקינה, וכך גם הבדיקות בהמשך (סקירת מערכות מורחבת, אקו לב עובר וכו) , אזי יש סיכוי ללידת עובר בריא.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר