סקר שליש ראשון גרוע- דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

07/10/2020 | 22:43 | מאת: לי

שלום, בת 36.7 . הריון רביעי - 2 הפלות, IVF מוצלח ועכשיו הריון ספונטני. שבוע 13.4. תוצאות סקר שליש ראשון הראו סיכון סטטיסטי לפי הגיל+שקיפות+ביוכימית 1:69. PAPP ריכוז 1636.0 , MOM 0.57 HCG ריכוז 46.4, MOM 1.32 NT 2 מ"מ, MOM 1.72 בבדיקות IVF שעשינו בזמנו, לא נמצאה בעיה גנטית, מאידך לא נמצאה סיבה להפלות פרט לבעיות מורפולוגיה. אני תוהה עד כמה לדיקור מי שפיר יש סיכוי להראות שהעובר בריא. האם יש עוד סיכוי שהכל יהיה בסדר? מבינה שסקר שליש ראשון הוא סטטיסטי אבל תוצאה ממש ממש גרועה. ככל שעובר יותר זמן אני מבינה שהעובר גדל והלב שלי נשבר ממה שעלול לבוא. אבל אם יש סיכוי שהעובר בריא, שווה לחכות לבדיקה ולתוצאות. האם לעובדה שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס, שהתגלתה בהריון, ואני לוקחת כדורים, יכולה להשפיע על תוצאה לא טובה או שאין לזה שום קשר? תודה.

אכן תוצאה לא תקינה אבל לא מאד גרועה וחלקה נובע מהגיל. מה שצריך לעשות לפני שמדברים על דיקור מי שפיר זו סקירת מערכות טובה עכשיו!!! כדי לשלול בעיות מבניות ואז לדון על המשך הבירור.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר