אי סימטריה בין חדרי המוח

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

02/03/2020 | 12:11 | מאת: סמדר

בת 38, הריון מס 4 , לידה צפןיה מס 3, הפלה יזומה אחת. בוצע סקר גנטי, ציפ גנטי, מי שפיר, כל הבדיקות של האם והעובר תקינות לחלוטין. בסקירת מערכות מורחבת נמצאה אי סימטריה בין חדרי המוח. מוח שמאלי עם הרחבה קלה של 10.3 ומוח ימני עם גודל של 1.6 נשלחנו לסקירה מכוונת של המוח, אקו לס עובר, צבדיקות סרולוגיה וייעוץ גנטי בסוף. אני רוצה להבין איזו בעיה עלולה להיות לעובר? האם ההרחבה מעל 10 מ"מ היא הבעיה? העובדה שישנה אי סימטריה? העובדה שחדר אחד כל כך קטן בהיקפו? ההבדלים הגבוהים בין מידות החדרים? ממה נובע החשש לתקינות העובר? והאם המצב הפיך?

אכן ישנה אסימטריית חדרי המח. אסימטרייה כשלעצמה אינה מדאיגה אבל אם חדר אחד עובר 10 מ"מ והשני באמת כל כך צר יש מקום לסקירה מכוונת למח העובר. הרופא שיבצע את הסקירה יסביר לך במקום אם יש צורך בהמשך בירור . בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר