דיקור מי שפיר בהריון PGD

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

17/12/2019 | 23:07 | מאת: שירי

אני בת 36, שבוע 9 של הריון PGD עקב נשאות גנטית. יש לנו ילד בריא בבית מהריון טבעי. ההריון הזה יקר לנו מאוד והגיע אחרי שנתיים וחצי של טיפולים שבהם לא הצלחנו להשיג עוברים בריאים באיכות ראויה ולהגיע להחזרות. התחלנו להתעסק בשאלה האם לבצע דיקור מי שפיר שמומלצת גם בגלל הגיל וגם כדי לוודא את ה-PGD ואנחנו מפחדים מאוד מהסיכונים של הבדיקה בהתחשב בכמה שההריון הזה יקר לנו. בהנחה שלא יהיו ממצאים חריגים בבדיקות הבאות (שקיפות עורפית, סקר ביוכימי, סקירה מוקדמת) שיצריכו בכל מקרה לבצע בדיקת מי שפיר ובהנחה ש ״פחות מעניין״ אותנו לעלות סיכון רק כדי לוודא את ה-pgd האם כדאי להמנע מהבדיקה? אין לנו שום שיקול של עלות כספית בהריון הזה. האם כדאי לנו לשקוך לבצע בדיקת NIPT כתחליף לדיקור (ברור לנו שלא יהיה וידוא ל-pgd)

הדילמה מובנת. אני לא הייתי מבצע Nipt לפני בדיקות האולטרהסאונד. בכדי לחסוך עלויות אבל בעיקר בשביל לקבל מידע מוקדם יותר אני מבצע שקיפות וסקירה יחד בשבוע -13-13.4. כך אם הכל תקין תוכלי לבצע את ה-nipt ואם חלילה משהו לא תקין תוכלי לבצע מיד סיבי שלייה. בהצלחה

18/12/2019 | 08:48 | מאת: שירי

אין לנו איזה לחץ מיוחד לקבלת מידע מוקדם יותר וביצוע בדיקה אפילו יותר מסוכנת. השאלה הייתה ספציפית לגבי הסיכונים של ביצוע/אי-ביצוע דיקור מי שפיר שמומלץ לנו גם בגלל הגיל וגם בכדי לוודא את ה-pgd. כרגע קבועות לנו שקיפות בשבוע 12 וסקירה ב 15+2. כמובן שבמידה ותיהיה סיבה לבצע את הבדיקה בגלל ממצא מאחת הבדיקות הבאות נעשה את זה...

אני מצטער שאת לא מבינה את תשובתי. ממש אין לחץ לקבל תשובה יותר מוקדם אבל אם את מתלבטת לגבי דקור מי שפיר בגלל גילך וה- PGD, הרי תשובה מוקדמת (אמינה) במידה ותהיה תקינה תפחית לך הלחץ ותשובה חלילה לא תקינה תאפשר לך בצוע בדיקה פולשנית הרבה יותר מוקדם עם תוצאות הרבה יותר מוקדמות. להמליץ לך לבצע או לא לבצע דקור מי שפיר בגלל הסיבות שציינת בלי לדעת את תוצאות השקיפות / סקירה זה לא רציני. אבל את כמובן רשאית לנהוג לפי רצונך והבנתך. בכל מקרה בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר