חשד לסכרת הריון בשבוע 38

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

18/08/2018 | 08:38 | מאת: מודאגת

שלום דר צלאל, ביצעתי אצלך סקירת מערכות ראשונה בשבוע 15+2 שהייתה תקינה. כעת בשבוע 38 והייתי שמחה לעצתך. בסקירה שלך נכתב שהעובר תואם את שבוע ההריון וצויין שהוא גדול במספר ימים (4). בשבוע 23+2 ביצעתי סקירה מאוחרת שהיתה תקינה. הערכת משקל: 629 גרם, מתאים לעובר הגדול ביומיים. בשבוע 24 העמסת סוכר 50 גרם תקינה: 93 הערכת משקל בשבוע 32+1: מתאימה לשבוע 33+1, 2202 גרם, אחוזון ~70 הערכת משקל בשבוע 37+3: 3220 גרם, אחוזון ~70 אציין כי גיל ההריון תוקן: תאריך וסת אחרונה שונה 4 ימים אחורה בשל גודל העובר באולטראסאונד הראשון בהריון (שבוע 7) זהו הריון שני. הריון ראשון הסתיים בלידה בשבוע 40+1 במשקל 3.175 גם אני וגם בעלי (וכן כל בני המשפחה והתינוקות) לא גדולים. האם יש מקום לחשש לסכרת הריון? אם כן, מה ניתן לעשות בשלב זה? תודה מראש

את לא צריכה להיות מודאגת ובמקום לחשוש מסכרת הריונית בצעי העמסת סוכר 100 גר (OGTT) ותוודאי אם יש או אין סכרת הריונית. גם אם התפתחה סכרת מאוחרת זו לא סיבה לדאגה אלא לידיעה. בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר